Osteopati for spedbarn, barn og gravide

Osteopatisk behandling kan hjelpe fremtidige mødre med å få optimal kroppsfunksjon og riktig balanse gjennom svangerskapet. En riktig balanse i kroppen er viktig for å unngå smerter og plager relatert til svangerskapet, slik som bekkenløsning, ryggplager, sure oppstøt, hemorroider, åreknuter, for å nevne noen. Behandling kan også ha positiv virkning på fosterets posisjon i livmoren (mot slutten av svangerskapet).

For babyens del er svangerskapet og fødselen viktig. En tøff fødsel kan skape ubalanser og spenninger i kroppen. Gjennom de første leveårene vil det være perioder der kroppen må være i stand til å takle stor allsidighet og frihet i forhold til utvikling. Spesielt i bevegelsesapparatet. Og da er det viktig å luke ut potensielle funksjonelle hindringer.

Typiske symptomer på at en konsultasjon kan være til hjelp er kolikk, amme/sugeproblemer, uforklarlig og mye gråt, “banan-form” – babyen ligger aldri helt rett, refluks, ujevn hodefasong m.m. Etter hvert som barnet blir større kan man hjelpe med sen motorisk utvikling, talevansker, søvnvansker, nattevæte, konsentrasjonsplager m.m.

Det kan være utallige årsaker til mange problemstillinger. Og der det kan handle om restriksjoner i det funskjonelle apparatet, så kan det være lurt med en sjekk om ikke annet.

Behandlingen er skånsom, trygg, og oppleves som oftest veldig avspennende og behagelig.

Mange problemstillinger vil kreve et større tverrfaglig samarbeid!

Barneosteopati1